Home » » Ully Sigar Rusady

Ully Sigar Rusady




Rulany Indra Gartika Wirahaditenaya, nu leuwih tenar kalayan ngaran Ully Sigar Rusady nyaeta musisi sarta aktifis lingkungan hidup kalahiran Garut, 4 Januari 1952. Waktu keur budak keneh, Ully geus meunang atikan gitar ti bapana waktu dumuk di Bandung. Waktu nincak rumaja, Ully pindah ka Makassar nuturkeun bapana, saurang tentara (Yus Rusady Wirahaditenaya), anu ditugaskeun di ditu. Ully oge nyieun grup band wanoja anu dibere ngaran Puspa Nita sarta Shinta Eka Paksi.

Ully pindah ka Jakarta dina taun 1975 sarta neuleuman elmu musik di Yayasan Musik Indonesia. Ully saterusna jadi jawara kadua Festival Gitar Tunggal jenis Pop sa-Indonesia di Bandung. Dua ti sapuluh lagu ciptaan lolos dina final Festival Lagu Populer Tingkat Nasional. Kahiji, lagu Akhir Balada anu dinyanyikan sacara duet jeung Zwesti Wirabuana sarta Ade Manuhutu. Kadua, lagu Harmonie Kehidupan anu dinyanyikan ku Dhenok Wahyudi, anu saterusna jadi duta Indonesia ka Festival Pop Song Tingkat International di Budokan Hall, Tokyo, taun 1978.

Trade mark iket sirah Ully dipibanda waktu maturan Dhenok Wahyudi anu nganyanyikan lagunana, Harmonie Kehidupan. Waktu eta, Ully anu ahirna dinobatkan jadi The Best Dresser's pikeun kostum Dayak anu dipakena kalayan iket sirah.

Lanceuk aktris Paramitha Rusady ieu saterusna ngaluarkeun debut albeumna, Rimba Gelap produksi Senandung Kabut Biru taun 1986. Lagu-lagu ciptaanna loba dibawakeun ku penyanyi sejen, saperti Nur Afni Octavia, Anggun C Sasmi, Ita Purnamasari, Bangun Sanjaya, SAS, Arthur Kaunang, sarta Sonatha Tanjung. Ully turut oge ngibarkan penyanyi Maya Rumantir jeung Nicky Astria.

Ully terus ngabuktikeun dirina kalayan miluan ajang Festival Lagu Populer Tingkat Nasional taun 1978 jeung taun 1981, sarta Lomba Karya Cipta Lagu ASEAN Populer Song Festival taun 1982 sarta warsih 1983. Dina ajang anu sarua, putri Ully anu waktu eta umurna 8 taun, Elsa F Sigar jadi pencipta lagu termuda sarta meunangkeun salah sahiji pangajen dina ajang eta kalayan lagu ciptaanna, Rumah yang Manis.

Di ajang World Music Oriental Festival (WOMF) di Sarajevo, 29 September 2005, Ully kolaborasi jeung Kelompok Nyanyian Alam. Dina festival ieu, Ully jeung Kelompok Nyanyian Alam mawakeun lagu Musim Tanam, sarta ahirna junun meunang dua kategori pangajen, nyaeta The Best Performance sarta Audience Favorites; ngaliwatan voting panongton sarta televisi. Kiwari Ully jadi salah sahiji pupuhu Yayasan Garuda Nusantara (Gabungan Rumpun Pemuda Nusantara), yayasan nu diadegkeunna ieu aktif ngurus widang kalestarian alam jeung lingkungan.


Bagikeun postingan ieu :

Entri Populer

 
Support : Profil BS | Kontak Banyolan Sunda
Copyright © 2009. Banyolan Sunda - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger